Elúszott a másfél milliárdos fürdőberuházás

Elszálltak a Somogy megyei Nagybajom fürdőálmai, miután a Timex Kft. többségi orosz tulajdonosa úgy döntött, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben nem vág bele a beruházásba - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

A megyei lap emlékeztet, hogy tavaly, négy évnyi várakozás után került sor az új fürdőkomplexum alapkőletételére. A tulajdonos Timex Kft. nagy reményeket fűzött a beruházáshoz miután a termálfürdő fejlesztésére 450 millió, a szállodára több mint 282 millió forint támogatást nyert, ami a költségei felét biztosította volna. Az önerőt az eredeti tervek szerint saját forrásokból és bankhitelből teremtették volna elő - olvasható a híradó.hu-n.

Fedoszov Oleg, a Timex Kft. kisebbségi tulajdonosa az eredeti tervekkel kapcsolatban korábban azt nyilatkozta a lapnak, hogy olyan, családok számára vonzó wellness-komplexumot szeretnének megépíteni Nagybajomban, ami a régióban is egyedülálló szolgáltatásokat biztosít. Az új fürdőt és a több mint 200 férőhelyesre tervezett szállodát 2012-ben nyitották volna meg. A meglévő 43-46 fokos vizet biztosító termálkút mellé pedig a kapacitás bővítése érdekében egy új kutat is fúrtak volna.

A kisebbségi tulajdonos azt nyilatkozta a lapnak, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben a többségi tulajdonos nem látja biztosítva a beruházás megtérülését, ezért úgy döntött, leállítja az építkezést. Fedoszov Oleg annyit mondott még, hogy keresik a megoldást, "de egyelőre még minden bizonytalan".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.