Elúszni látszik a sávolyi MotoGP-futam

Lemond a Balatonring építésének koordinálásáról Suchman Tamás, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke - tette közzé az MR1-Kossuth Rádió csütörtökön.

Suchman Tamás kormánybiztos, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke a kormányfőnek csütörtökön délután jelentette be elhatározását, lépését pedig azzal indokolta, hogy a beruházást sok vádaskodás veszi körül.

"Nem akarok részese lenni olyan projektnek, ahol mindenfajta vádaskodás elindul, a zsarolhatóságtól a megtérülés bizonytalanságával, kárt okozva a magyar nemzetgazdaságnak. A választás után majd az a politikus, az a politikai szervezet, amely a kormányzási feladatot elvégzi, az majd meghozza ezt a döntést" - fogalmazott az MR1-Kossuth Rádiónak a szocialista politikus. Suchman Tamás javasolta a projekt elhalasztását is.

Az MTI-nek már egy kicsit más változatot mondott. Eszerint pénteken utoljára még részt vesz egy magas szintű szakmai egyeztetésen a sávolyi motorversenypálya ügyében, azután lemond a beruházás koordinálásával járó posztjáról. Hozzátette, még várja a miniszterelnök döntését Sávoly ügyében.

Ha idén nem lesz futam, akkor jövőre sem - állította a rádiónak az Önkormányzati Minisztérium államtitkára, a szerződésekre hivatkozva. Jauernik István elmondta, hogy ha szeptemberig nem készül el a sávolyi pálya, akkor már nem is érdemes belekezdeni az építkezésbe.

A MotoGP-versenyeket rendező spanyol cég hajlandó ugyan módosítani azt a szerződést, amely szerint 2009-ben és az azt követő öt évben itt versenyek lesznek, úgy, hogy 2010-ben tízéves időtartamra jön Magyarországra a futam, de ha nincs pálya, nincs miről beszélni, újabb halasztás valószínűleg már nem lenne elfogadható - figyelmeztetett az államtitkár.

A kormányszóvivő szerdán azt mondta: a beruházó és a Magyar Fejlesztési Bank a következő napokban aláírhatja a hitelszerződést. A Somogy megyei önkormányzat fideszes elnöke, Gelencsér Attila szerint viszont a hitelszerződés megkötésével meg kellene várni a következő kormányt, a Fidesz úgyis felülvizsgálja a beruházást, mert azt nem tartja átláthatónak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.