Elúszhat a nagycsaládosok gázár támogatása

Gyors hiánypótlásra kéri a gázártámogatást kérő családokat a Magyar Államkincstár. Aki lekési a rövid határidőt nem kaphat kedvezményes áron gázt.

Napokon belül lejár a hiánypótlási határidő a nagycsaládosok részére adható gázárkedvezmény igénylésére beadott kérelmeknél - adta hírül az MTI.hu.Eddig csaknem 70 ezren kértek gázártámogatást. A kérelmek egyrésze viszont hibásan vagy hiányosan érkezett be. Az elmúlt hét végén a Kincstár megkezdte a hiánypótlást igénylő ügyekben a hiánypótlási felhívások kiküldését.

Az adatok pótlására 8 napjuk van az érintetteknek. A leggyakoribb probléma, hogy a kérelmező nem azonos a csatolt gázszámla fizetőjének személyével, vagy csatolták a kérelemhez az utolsó havi gázszámlát. Hiánypótlásra szorulnak továbbá azok az EMFESZ szolgáltatóval szerződéses viszonyban álltak részéről benyújtott kérelmezők ügyei is, akik EMFESZ számlát csatoltak, mivel ez a számla már nem alkalmas a kedvezmény megállapításához.
Akik nem reagálnak időben a felszólító levelekre, illetve nem küldik meg a hiányzó adatokat a Kincstár Megyei Igazgatóságához, azok elvesztik a lehetőséget a gázártámogatásra.

A nagycsaládosok - akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek - kedvezményes áron vehetik igénybe a földgázt, amennyiben erre irányuló kérelmüket 2011. február 28-ig eljuttatták a bejelentett lakóhely, illetve tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságához.


A kedvezménnyel, valamint a hiánypótlással összefüggő kérdések megválaszolására a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatai, illetve a Call Center (06-1-452-2910, 06-30-344-0045, 06-70-460-9005, 06-20-881-9535) munkatársai rendelkezésére állnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.