A ZP után eltüntetik a Riót is

Az önkormányzati határozatnak eleget téve a Café del Rió üzemeltetője bontotta el a Petőfi híd lábánál lévő szórakozóhelyet - mondta az MTI érdeklődésére Milassin Levente, az újbudai önkormányzat sajtófőnöke pénteken, hangsúlyozva, a terület közterület-foglalási engedélye már október végén lejárt, és az eredeti állapotokat hétfőig kell visszaállítani.

A Café del Riót üzemeltető Dream Work Kft. idén április 14-én nyújtott be írásbeli kérelmet közterület-használati engedélyének megújítására, de az újbudai önkormányzat szeptember közepén úgy döntött, azt nem hosszabbítja meg, így a Petőfi híd budai hídfőjénél működő szórakozóhelyet, a Zöld Pardon nevű hasonló szórakozóhelyhez hasonlóan, bezáratja. 

Rio nevű szórakozóhely bontása a Petőfi híd budai hídfőjénél. 2011.12.02. Fotó: Móricz Simon
Rio nevű szórakozóhely bontása a Petőfi híd budai hídfőjénél. 2011.12.02. Fotó: Móricz Simon

A testületi döntés értelmében mind a két szórakozóhely október 31-ig tarthatott nyitva, és november elsejéig kellett volna elhagyniuk a közterületet, úgy, hogy az eredeti állapot helyreállítják, azaz a meglévő felépítményeket lebontják és elszállítják, és vállalják a parkosítás költségeit. 

Milassin Levente az MTI-nek péntek délután azt mondta, a Zöld Pardon "példaértékűen járt el" az önkormányzati rendelkezés végrehajtásakor, vagyis időben és a határozatnak megfelelően elbontották a felépítményeket, és elhagyták a területet.

A főváros XI. kerületi önkormányzatának kommunikációs vezetője az index.hu információit megerősítve azt mondta, a Rió üzemeltetője a közterület-foglalási engedély újbóli meghosszabbítását kérte, de azt a kerület polgármestere csütörtökön elutasította, ezért a cég megkezdte a felépítmények bontását, és azzal várhatóan hétfőre végez is. 

A sajtófőnök azt mondta: a határozat szerint hétfőig az eredeti állapotot helyreállítva kellene visszaadnia a Rió üzemeltetőjének a közterületet, de mint fogalmazott, "rugalmasan kezelik majd a helyzetet", vagyis megvárják, amíg a cég minden munkálatot elvégez.

Milassin Levente ugyanakkor azt hangsúlyozta, az egy hónapos önkényes közterület-foglalásért a kerület jegyzője bírságot szab ki a cég ellen, és a pénzt behajtják a tavalyi évre vonatkozó 22 millió forintos bérletidíj-követeléssel együtt.

A kerületi önkormányzat sajtófőnöke azt mondta, ha a cég hétfőig nem kezdte volna el a területen lévő felépítmények bontását, az önkormányzat elrendelte volna a kényszerbontást.

A bontási munkát a Petőfi híd budai hídfőjének északi oldalán lévő egykori szórakozóhelyen a Fővárosi Közterület-felügyelet ellenőrzése mellett végzik.

Az MTI helyszínen lévő tudósítója arról számolt be, hogy a bontás várhatóan még napokig eltart. A munkálatokat végző cég képviselője nem nyilatkozott a bontás részleteiről.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.