Eltűnt három baranyai falu pénze

A bogádmindszenti körjegyzőségnek eltűnt 4,6 millió forintja, ezért az idetartozó három falu számára roppant nehézzé vált a februári segélyek kifizetése. A körjegyzőség pénztárosát felfüggesztették állásából, s az ügyben már nyomoz a rendőrség.

Takácsné Jauk Ibolya, körjegyző kedden fedezte fel, hogy több millió forint hiányzik Bogádmindszent, Hegyszentmárton és Ózdfalu közös pénzéből. Takácsné ezt követően felfüggesztette állásából a körjegyzőség pénztárosát, és feljelentést tett a rendőségen. A siklósi rendőrkapitányság vizsgálatot indított sikkasztás gyanújával, ám egyelőre nincs még gyanúsítottja az ügynek. A rendőrség közölte, hogy a hiányzó pénz 4,6 millió forint, ennél többet azonban nem mondtak a nyomozásról.

A három érintett falu polgármestere és a körjegyző nem nyilatkozott, így azt sem tudtuk meg, hogy a körjegyzőség páncéljából tűnt-e el a pénz, avagy a három falu bankszámláját csapolták-e meg. Az eset miatt a hegyszentmártoni segélyre szorulók eddig nem jutottak hozzá kedden esedékes pénzükhöz, a másik két falu viszont - tartalékai átcsoportosításával – ki tudta fizetni a februári szociális támogatásokat.

Hogy a hegyszentmártoni segélyezetteket mikor fizetik ki, arra nem kaptunk választ. Egyébként a három faluban összesen 1100-an élnek, s az itt élő aktív korú lakosok mintegy fele tartósan állástalan, ezért a három hátrányos helyzetű önkormányzat számára az említett pénzösszeg eltűnése komoly érvágást jelent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.