Eltiltották az indulástól az MDF ferencvárosi jelöltjét

Most már biztos, hogy nem indulhat az időközi képviselőválasztáson az MDF, illetve a MIÉP jelöltje.

Nem indulhat a ferencvárosi időközi képviselőválasztáson Dézsi Mihály, az MDF jelöltje. A Fővárosi Bíróság ugyanis helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottság határozatát, amelyben visszautasította Dézsi nyilvántartásba vételét.

A bíróság honlapján olvasható  döntés értelmében a felülvizsgálati kérelem nem alapos, a választási bizottság pedig helyesen járt el, amikor - elegendő számú érvényes ajánlás hiányában - elutasította Dézsi Mihály nyilvántartásba vételét jelöltként. A végzés jogerős.

Az ügy előzménye, hogy kiderült: az MDF-jelöltre leadott ajánlószelvényeinek jelentős része fénymásolt. Az Állami Nyomda megállapítása szerint nem csak a demokrata fórum adott le hamis kopogtatócédulákat, hanem a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt is. A három jelölő szervezet által leadott összes ajánlószelvény 73 százaléka volt fénymásolt. A helyi választási bizottság emiatt tett feljelentést, és kizárta az indulók közül a három párt jelöltjét. Az érintettek fellebbeztek, ám a Fővárosi Választási Bizottság elutasította a kifogásokat - e döntés ellen fordult bírósághoz az MDF, illetve a Magyar Szociális Zöld Párt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.