Örök nyugalomba helyezték Fábián Tamás hamvait

Örök nyugalomba helyezték szombaton Vasváron Fábián Tamásnak, a magyar turistákat ért etiópiai merénylet egyik áldozatának a hamvait a családi sírboltban.

Az 53 éves korában terrortámadásban meghalt geográfust több mint kétszázan kísérték el utolsó útjára, családtagjai, barátai, kollégái, tisztelői búcsúztak tőle.

Burusán József esperes-plébános beszél Fábián Tamás, az Etiópiában 53 esztendős korában meggyilkolt geográfus búcsúztatásán a Vas megyei Vasvár temetőjében
Vasvár, 2012. február 11. Burusán József esperes-plébános (j2) beszél Fábián Tamás, az Etiópiában 53 esztendős korában meggyilkolt geográfus búcsúztatásán a Vas megyei Vasvár temetőjében. A szegedi kutatókból álló turistacsoportot 2011. január 17-én érte támadás Etiópia Afar térségében, az Erta Ale vulkán közelében. A merényletben Fábián Tamás mellett életét vesztette Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos, valamint két német és egy osztrák állampolgár. MTI Fotó: Varga György

A vasvári római katolikus plébániatemplomban gyászmisét mondtak lelki üdvéért, majd a helyi temető ravatalozója előtt életét és tudományos munkásságát szegedi tanártársai méltatták.

A turistacsoportot január 17-én hajnalban az alvóhelyén támadták meg, a terroristák egy embert azonnal kivégeztek, négyet menekülés közben lőttek le. Fábián Tamás 53 esztendős geográfus és Szabad Gábor 39 éves kutatóorvos volt az etiópiai terrortámadás magyar áldozata. Mindketten a Szegedi Tudományegyetemen dolgoztak. A két magyar mellett két németet és egy osztrákot öltek meg, két németet és két etiópot elraboltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.