Eltemették Váradi Andrást

Több százan kísérték utolsó útjára Váradi András alcsútdobozi juhászt, az Együtt-PM polgármesterjelöltjét, aki Felcsút polgármesterével vívott harcáról híresült el.
Máthé Zoltán / MTI

Október 18-án eltemették Váradi Andrást - közölte a Hír24, az Együtt-PM Facebook-oldalára hivatkozva. A Mészáros Lőrinc elleni harcáról elhíresült alcsútdobozi juhász az Együtt-PM polgármesterjelöltje volt a Fejér megyei településen. Váradi a múlt vasárnapi önkormányzati választások előtt éjszaka szenvedett halálos balesetet. Egy 84 éves osztrák-magyar kettős állampolgárságú férfi gázolta el, mikor Váradi kiszállt a kocsijából, hogy az autóról lecsúszott létráját visszategye.

Az ötvenéves polgármesterjelölt szombat délután tartott temetésén a pártszövetség több politikusa, köztük Bajnai Gordon, Juhász Péter, Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely is megjelent. Váradi Andrást az Együtt-PM saját halottjának tekinti, október 12-én kiadott közleményükben úgy fogalmaztak: "egy jó barátot, egy fontos szövetségest vesztettünk el, akinek hiányát nagyon sokáig érezni fogjuk. Emlékét mindörökre megőrizzük, elvei és eszményei mellett mindig kiállunk majd a jövőben is". Rácz Krisztina, az Együtt-PM sajtófőnöke az MTI kérdésére a helyszínen közölte, a temetés költségeit a pártszövetség állta. Emellett a Facebookon gyűjtést indítottak Váradi András árván maradt 11 és 15 éves lánya, valamint élettársa megsegítésére.

Váradi András országosan arról a harcról híresült el, amelyet Felcsút polgármestere, Mészáros Lőrinc ellen folytatott. Váradi feljelentést is tett, miután a Felcsút polgármesterének tulajdonában álló cég állítása szerint meglopta őt. Az alcsútdobozi férfi többször is pályázott állami földekre, ám minden alkalommal vesztett, s így juhászata - ami családja megélhetését biztosította - ellehetetlenült. A meghirdetett földeket rendszeresen Mészáros Lőrinc nyerte el. Idén még megmaradt földjét kombájnnal letarolták. Az Együtt-PM a juhász küzdelmét méltányolva döntött úgy, hogy Váradit indítja polgármesterjelöltként.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.