Eltakarították a német szemetet

Öt év után szűnt meg a környezetet súlyosan veszélyeztető állapot Mindszenten: végre elszállították a ma már használaton kívüli hulladéklerakóból az ott illegálisan elhelyezett "német szemetet".

Elszállították a Csongrád megyei Mindszentről az ott öt éve illegálisan lerakott mintegy 21 tonnányi külföldi hulladékot - közölte szerdán a távirati irodával Reith Imre, az A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. ügyvezető igazgatója.

2006-ban a mindszenti - azóta használaton kívül helyezett - hulladéklerakóba több tonnányi, Magyarországra illegálisan behozott hulladék került. A 25 bálányi háztartási szemét része volt annak a Baden-Württenbergből és Bajorországból származó, Magyarország több településén, engedélyek nélkül lerakott, összesen mintegy 4100 tonna hulladéknak, amelynek jelentős részét a magyar hatóságok már visszaszállíttatták Németországba - emlékeztetett a szakember.

A mindszenti önkormányzat korábban megkísérelte az elszállíttatást, de a szakhatósági engedélyek beszerzése, valamint az akció költsége ezt meghiúsította. A hulladék kezelésére és ártalmatlanítására a megfelelő engedélyekkel rendelkező A.S.A. Hódmezővásárhely Köztisztasági Kft. szerdán két fuvarban szállította el a szemetet, melyet a cég lerakójában helyeztek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.