'Na most mutassa meg a Fidesz, hogy kell ezt csinálni!'

Ismét a jövedéki adó csökkentését szorgalmazzák, illetve egyéb eszközök alkalmazására szólítják fel a Fideszt a szocialisták az "elszabaduló benzinárak" kordában tartása érdekében.

Figyelmeztetjük és emlékeztetjük a Fideszt, ha ellenzékben nem voltak restek minden nap felháborodottan ágálni az emelkedő benzinárak miatt, akkor most tízhónapnyi kormányzás után ideje megmutatni, hogy kell ezt szerintük csinálni - fogalmaz az MTI-hez eljuttatott közleményében Török Zsolt.

Az MSZP szóvivője rámutat arra, hogy 2008-ban 300 forint volt a benzin és 150 dollár az olaj hordónkénti ára, míg most 360 forint felett van a benzinár és 100 dollár a hordónkénti olajár. "Nem túl nehéz feladat - még egy általános iskolás gyermeknek sem - annak kiszámítása, melyik esetben sikerült olcsóbb benzin árat létrehozni" - teszi hozzá, megismételve: ideje csökkenteni a jövedéki adót, illetve egyéb eszközökkel kordában tartani az elszabaduló benzinárakat.

A fizetésükkel elégedetlen dolgozókat, és "a benzinkutaknál dühös embereket" arra kérik, hogy írják alá a szocialista párt petícióját és jöjjenek el fizetési szalagjaikkal, benzinszámláikkal március 15-én az MSZP nagygyűlésére.

Szerdán bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin és 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., ezzel a benzin átlagára 364-365 forintra, a gázolajé pedig 362 forintra nőtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.