Elstartolt a budapesti bliccelőklub

Összefogtak a fővárosi bliccelők: létrehoztak egy csoportot, amely kifizeti a büntetést, ha bármely tagja lebukna a BKV járatain. Egyhavi felnőtt bérlet áráért lehet belépni a kockázatközösségbe, utána ingyen lehet utazni. A BKK vizsgálatot indított.

Bliccelőket Támogató Csoport alakult Budapesten – adta hírül a Klubrádió: egyhavi felnőtt bérlet díját kell befizetni a kockázatközösség számára, és máris lehet ingyen utazni a BKV-n, ha ugyanis az ellenőr elkapja valamelyik tagot, a csoport állja a cehet.

A BKK szerint ez egy tudatos törvénysértés, emiatt vizsgálatot indított. A Klubrádiónak név nélkül nyilatkozó egyik szervező azt mondja, nem követnek el szabálysértést, és senkit nem buzdítanak bliccelésre. Hozzátette, a bliccelés sem a Btk., sem a szabálysértési könyv alá nem tartozik. A szervező azt mondta, ha az ellenőr megbünteti őket a helyszínen, akkor neki fizetnek a BKV üzletszabályzata szerint.

Azt is elmondta, hogy nem az a cél, hogy az embereket rávegyék a bliccelésre, hanem az, hogy tegyenek már végre valamit azért, hogy kulturált, korszerű és biztonságos tömegközlekedés legyen. A szervező szerint az életét kockáztatja, aki pl. metróval jár, hisz naponta füstöl el egy-egy kocsi.

A csoport tagja azt is elmondta, hogy azok, akik elvi vagy anyagi okokból nem vesznek bérletet, azok is támogatják a BKV működését, hisz ők is adóznak. Amíg nem biztosítják, hogy tisztességes, kulturált körülmények között lehessen utazni, addig nem várható el, hogy nyugat-európai színvonalú árakat fizessenek olyan szolgáltatásért, melyet a Balkánon is szégyellnének.

Arra a felvetésre, hogy mivel névtelenségbe burkolózik a társaság, a transzparencia elve nem tud működni, és felvetődik, hogyan fog elszámolni a társaság a tagok előtt a befizetett összegekkel, azt mondta, a társaság a napokban indult, jogászokkal dolgoznak azon, hogyan tudják legalizálni magukat. A szervező azt mondta, megdöbbentően sokan jelentkeztek a csoportba.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.