Elsöprő győzelemnek nevezte a kormány az érvénytelen népszavazást

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke a felső korlát nélküli kényszerbetelepítést elutasítók elsöprő győzelmeként értékelte a vasárnapi kvótanépszavazást az exit pollra és a részvételi adatokra hivatkozva.

"A választópolgárok döntését (...) magunkra nézve kötelezőnek tekintjük" - mondta a politikus vasárnap este, a kvótanépszavazás lezárulta után a kormánypártok eredményvárójában, a Bálna Budapest épületében.

Közölte: jogi értelemben a döntés az Országgyűlés kezében marad, de politikai értelemben a választók döntése "mindannyiunkat kötelez".

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, "a kormány megkapta a politikai felhatalmazást, hogy Magyarországot megvédje Brüsszelben és minden helyszínen a kötelező betelepítési kvótától".

Nem szakadt le a plafon Gulyás Gergely és Semjén Zsolt sajtótájékoztatóján
Nem szakadt le a plafon Gulyás Gergely és Semjén Zsolt sajtótájékoztatóján
Koszticsák Szilárd / MTI

A miniszterelnök-helyettes a kormánypártok eredményváróján úgy értékelt, hogy magas volt a részvétel és elsöprő volt a támogatása a nemeknek, azaz a kormány álláspontjának. Hozzátette: miközben a politikai felhatalmazással élni fognak, humanitárius és a keresztény alapon "a migránsok irányába karitász, a migrációval szemben pedig önvédelem lesz".

Semjén Zsolt külön köszönetet mondott a voksoláson részt vevő határon túli magyaroknak, akik sorsközösséget vállaltak a magyar nemzettel és leadták szavazatukat.

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.