Első fokon rágalmazott az MSZP-s politikus

Horváth Csaba volt parlamenti képviselő az MTV székház 2006-os ostroma, felgyújtása és az azt követő események szervezőjeként, tevékeny résztvevőjeként nevezte meg a Jobbikot.

A bíróság első fokon, nem jogerősen kimondta, hogy Horváth Csaba, a szocialisták korábbi országgyűlési képviselője és főpolgármester-jelöltje nagy nyilvánosság előtt és jelentős érdeksérelmet okozva elkövette a rágalmazás vétségét a Jobbik sérelmére - olvasható abban a közleménaben, amelyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom juttatott el az Országos Sajtószolgálathoz.

A közlemény szerint Horváth Csaba még 2010-ben az MSZP majálisán a Jobbikot az MTV székház ostroma, felgyújtása és az azt követő események szervezőjeként, tevékeny résztvevőjeként nevezte meg, a szocialista politikus e kijelentését nem is próbálta tagadni. A bíróság szerint ezek a kifejezések igenis alkalmasak a Jobbik becsületének csorbítására, hiszen mindegyik kifejezés egy-egy súlyos bűncselekményre utal, a vádlott szavai pedig tényállítások, melyek valódiságát Horváth nem tudta bizonyítani.

A bíróság a szocialisták volt országgyűlési képviselőjét két év próbára bocsátotta, a Jobbik súlyosbításért, pénzbüntetés kiszabásáért fellebbezett.
   

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.