Elrendelték a nyomozást a belvárosi lakásmutyik ügyében

Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt vizsgálódnak. A feljelentőnek, Juhász Péternek viszont azért kell bíróság elé állnia, mert lebűnözőzte Rogán Antalt.

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Főügyészség Juhász Péter feljelentésének elutasítását, mégis nyomoznak különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt – írta Juhász Facebook-bejegyzése alapján a Hír24.

A korábbi elutasító határozat rossz jogszabályt alkalmazott, több tényállítást nem vizsgált és nem szerzett be azokra vonatkozó iratokat. A kerületben jelentős kedvezménnyel jutottak üzlethelyiségekhez azok bérlői, de felmerült annak gyanúja, hogy színlelt jogügyletekről van szó, olyan kevés idő telt el a bérleti szerződés megkötése és az ingatlan eladása között.

Az ügyészség szerint nem történt meg a jogszabályok által elvárt értékbecslés, az önkormányzat által megbízott értékbecslő tevékenysége semmilyen szakértelmet nem igényelt és erre nem is volt joga, a hatóság pedig nem vizsgálta, hogy miért van jelentős különbség az önkormányzatnak kifizetett vételár és az ingatlanok továbbértékesítése során fizetett ár között. Az ügyészség szerint az értékcsökkentés során az önkormányzat olyan jogszabályhelyre hivatkozott, ami nem tette lehetővé az árcsökkentést, így nyilvánvalóan vagyoni hátrányt eredményezhetett a kedvezmény biztosítása.

Cikkünk megjelenését követően az V. kerületi polgármesteri hivatal a Népszabadsághoz eljuttatott közleményében azt írta: Belváros-Lipótváros Önkormányzata semmilyen hivatalos megkeresést nem kapott sem a Fővárosi Főügyészségtől, sem más illetékes hatóságtól. A közlés szerint az elmúlt időszakban minden hivatalos szerv jogszerűnek találta a Belváros gazdálkodását, többek között az Állami Számvevőszék is, amely a kerület vagyongazdálkodását is vizsgálta. Mivel minden ingatlan eladása a szabályoknak megfelelően történt, az önkormányzat készséggel áll az illetékes hatóságok rendelkezésére, amennyiben hivatalos megkeresést kap – írták.

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.