Előzetesen moderálja kommentjeit a 444.hu

„Próbálj kulturáltan viselkedni!" – Ezzel a felhívással harangozta be a harsány szókimondásáról is ismert 444.hu portál, hogy ezentúl csak előzetes moderálás után jelenhetnek meg náluk a cikkekhez fűzött kommentek.

– Az utóbbi egy évben egyre inkább durvult a hangnem – indokolta a döntést Uj Péter főszerkesztő. Elmondása szerint röviddel a 444.hu indulása után kialakult egy egészen jó kis közösség. A kommentelők között értelmes viták zajlottak, voltak, akik fontos és érdekes információkkal egészítették ki az írásainkat. Aztán másfajta stílust követő kommentelők is jöttek, és lassan eluralkodott a verbális agresszió a mi oldalainkon is – mondta.

Uj Péter hangsúlyozta, ez nem csak a 444.hu problémája, sőt, nem is csak a magyar portáloké. Világtendenciáról van szó, amely számos site-ot, köztük tudományos oldalakat is rákényszerített már a kommentek moderálására vagy éppen e lehetőség teljes megszüntetésére. Uj Péter nem tart attól, hogy a moderálási szabályok bevezetésével nagy számban veszítenék el olvasóikat.

– Bár sok kommentelő azt hiszi, hogy ők alkotják az olvasók többségét, az nem így van. És igen jó nemzetközi statisztikáink vannak arról, hogy milyen hatással járt a világban a kommentek moderálása, sőt a teljes megszüntetése is. Végső soron ez egy újság. Csak akkor van értelme, hogy az olvasó hozzászóljon az egyes írásokhoz, ha az valami pluszt ad nekünk és a többi olvasónak - mondta a főszerkesztő.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.