Állampolgárságot árult a volt monoki polgármester

A rendőrség őrizetbe vette, majd a Nyíregyházi Járásbíróság az ügyészség indítványára előzetes letartóztatásba helyezte Szepessy Zsolt volt monoki polgármestert, élettársát, valamint az élettárs fiát, mert 2013-ban csaknem hatszáz ukrán állampolgárnak pénzért cserébe azt ígérték, hogy kedvezményes honosítással a törvényi feltételek hiányában is segítenek megszerezni számukra a magyar állampolgárságot.
Szepessy Zsolt
Szepessy Zsolt
Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Szepessy Zsolt 2006–2010 között Monok független polgármestere volt, később megalapította az Összefogás Pártot, amelynek elnökeként 2014-ben sikertelenül indult a parlamenti választáson. Zsíros Zsolt főügyész a gyanúsítottak nevének említése nélkül azt a tájékoztatást adta, hogy a megalapozott gyanú szerint a nyíregyházi férfi két ukrán állampolgárral abban állapodott meg, hogy hivatali kapcsolatai révén segít a magyar állampolgárság kedvezményes honosítással való megszerzésében olyan ukrán személyeknek, akik azt törvényesen nem kaphatnák meg.

A férfi az „ügyintézésért” személyenként átlagosan ezer eurót kért a két ukrán személytől, aki felkutatta Ukrajnában azokat, akik ilyen feltételek mellett szerettek volna magyar állampolgárságot szerezni. A főügyész tájékoztatása szerint az ukrán közvetítők a pénzzel együtt a honosításhoz szükséges iratokat is átadták.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.