Élőlánccal védené az ellenzék a Városligetet (Frissítve!)

A baloldali ellenzéki pártok arra kérik a budapestieket, hogy október 10-én élőlánccal védjék meg a Városligetet. Karácsony Gergely zuglói polgármesterjelölt, az Együtt-PM társelnöke szerdán, Budapesten a városligeti nagyréten tartott sajtótájékoztatón azt mondta, a fővárosiak az élőlánccal mutathatnák meg a döntéshozóknak, van bennük elszántság arra, hogy megvédjék a Városligetet. Ha megválasztják, polgármestereként azon lesz, hogy a múzeumi negyed ne a Városligetbe épüljön fel - jelentette ki.

Falus Ferenc, a baloldali ellenzéki pártok főpolgármester-jelöltje azon véleményének adott hangot, hogy Orbán Viktor miniszterelnöknek csak a Nemzeti Galéria Várból való kiköltöztetése a fontos, a múzeumi negyed csak ürügy. Mint mondta, a királyi várba múzeum, és nem Orbán Viktor való.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a Városliget megújul és nem lepusztul, mint korábban, a baloldal nemtörődöm kormányzása miatt - reagált a szaktárca kultúráért felelős államtitkársága az ellenzéki fölhívásra. Az Emmi szerint a baloldal "az elmúlt száz év egyik legnagyobb kulturális és családbarát fejlesztését támadja", a zöld terület a felújítással lehetőséget kap arra, hogy a főváros új kulturális, családi parkjává váljon az új múzeumokkal, miközben a liget zöldfelületének rehabilitációja és növelése is megtörténik.

Jelezték továbbá, hogy a fejlesztés teljes összhangban van a Városliget hagyományaival, mivel ott egyszerre vannak jelen a zöldterülethez köthető rekreációs funkciók, valamint a kulturális és szórakoztató intézmények.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.