Előkóstolja a polgármester az iskolások ebédjét

Általános felháborodást váltott ki a szülők és a gyerekek körében a békéscsabai iskolákban felszolgált csicsóka. Szarvas Péter személyesen is megvizsgálta a kérdést. 

Az inkriminált ételt november harmadikán tálalták az általános iskolásoknak, akik a zöldborsólevest, fokhagymás harcsaaprót, burgonyás csicsókát, uborkasalátát és Graham-kenyeret nem fogadták túl lelkesen. Különösen a burgonyás csicsókát méregették gyanakodva. A beszámolók szerint színe és íze miatt a gyerekek nem ették meg. 

"Szerda délután beszéltem a Gyermekélelmezési Intézmény igazgatójával a békéscsabai menzával kapcsolatban az utóbbi időszakban a lakosok által jelzett problémákról. Megmutattam neki a gyerekek keddi ebédjét, amelyet egy helyi szülő juttatott el hozzám" – írta az Origónak Szarvas Péter polgármester.

Az ebédet a Mintamenza Program keretében készítették, aminek célja az egészséges táplálkozás népszerűsítése és az egészséges, helyben megtermelt alapanyagok használata. A fenti eset miatt most úgy tűnik, a békéscsabai konyhák nem tudják ezt teljesíteni.

Dávidné Tóth Edit, az Gyermekélelmezési Intézmény vezetője elnézést kért. A lapnak elmondta, hogy szerinte sem volt szerencsés választás a csicsóka, és csütörtökön kárpótolni fogják a gyerekeket.

A polgármester a folyamatos ellenőrzésben látja a minőség biztosításának a garanciáját, így tervei szerint a jövőben személyesen fogja megvizsgálja a helyi iskolákban és óvodákban felszolgált ételeket.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.