Előállították a 4K! elnökét, miután "befizette az áfát a fű után"

Istvánffy András jelképesen befizette egy gramm marihuána után az áfát a Nádor utcai NAV-irodánál, majd nyilvánosan elszívott egy füves cigarettát. A rendőrség őrizetbe vette a legalizációért kampányoló 4K! elnökét – közölte a párt sajtóközleményben.

Istvánffy elmondta, hogy személy szerint ritkán él marihuánával. A füves cigarettát a gimnázium végén próbálta ki. Azóta több mint tíz év telt el, mégis két kezén meg tudja számolni, hányszor fogyasztott. "Nem személyes úri passzióból gyújtok most rá nyilvánosan füves cigire, hanem polgári ellenállásként, mert tűrhetetlenné vált a képmutatás. Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző."

"Talán furcsán hangzik, de adózni akarunk!" – jelentette ki Istvánffy a NAV előtt. A fű feketepiaci ára ma körülbelül 2000 forint. Az 1 gramm fű után járó 540 forint áfát a 4K! elnöke egy borítékba helyezte, és kiragasztotta a NAV-irodára.

"Kik a valódi bűnözők? A hétköznapi emberek, akik nincsenek rendesen bejelentve a munkahelyükön, akik nem tudják kifizetni a tömegközlekedés horribilis árát, akik alkohol helyett fűvel kapcsolódnak ki egy este? Vagy azok a nagyvállalatok, akik milliárdos tételben csalnak áfát, és azok az oligarchapártok, akik megakadályozzák, hogy kiderüljön az igazság a NAV-botrányban?" – tette fel a kérdést Istvánffy András.

A 4K! szerint a NAV-nak be kellene szednie az adót a nagyvállalatoktól, és be kellene szednie az adót a marihuána után is. A rendőrségnek a valódi bűnözőket kellene üldöznie, a hétköznapi emberek cseszegetését pedig abba kellene hagynia. Olyan Magyarországra van szükség, ahol lehet csalás nélkül is élni. Ehhez az egyik lépés a marihuána legalizációja. A legalizációval jól jár az állam, jól járnak az emberek, egyedül a maffia jár rosszul.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.