Elnapolták a Nap-kelte perét

Júniusban folytatódhat a per, amely azért indult, mert tavaly ősszel a köztévé felmondott a műsort készítő Gyárfás-cégnek.

Elnapolta a Fővárosi Bíróság (FB) pénteken annak a pernek az első tárgyalását, mely a Nap-kelte szerződésének megszűnése miatt indult az MTV ügyvezető alelnöke, az MTV Zrt. és az MTV közalapítvány között. A per előzménye, hogy 2009. szeptember végén a köztévé ellehetetlenülésre hivatkozva azonnali hatállyal felmondta a Nap-keltét készítő St. Plusz Kft-vel a szerződést.

Ezután az MTV közalapítvány kuratóriumi elnöksége szeptember 28-án hozott határozatában kimondta, hogy a kft.-vel kötött szerződés mégiscsak érvényes, az alelnök írásbeli értesítése a szerződés megszűnéséről jogszabályba ütközik, és köteles az eredeti állapotot helyreállítani. Ezt követően indított pert az alelnök az általa vezetett MTV Zrt. ellen, azt kérve a bíróságtól, hogy helyezze hatályon kívül a kuratóriumi elnökség szeptember 28-ai, illetve még egy további, október 7-ei határozatát.

A perbe alperesi oldalon beavatkozóként lépett be a kuratóriumi elnökség. A pénteki tárgyaláson még azt sem sikerült tisztázni, hogy az alelnök egyáltalán vezető tisztségviselője-e az MTV-nek, és így pert indíthat-e, mert az általa betöltött alelnöki posztról a jogszabályok szinte semmit nem mondanak. A következő tárgyalást június 2-ára tűzte ki a FB.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.