Élménykülönítmény: futólépésben érkezik a segítség

Magyarország legnagyobb jótékonysági futóakciójára készül a Bátor Tábor Alapítvány. A daganatos beteg gyerekeket segítő programjukhoz bárki csatlakozhat, aki egyéni vagy váltókategóriában rajthoz áll az október 7-i 27. Spar Budapest Maratonon.

Az Élménykülönítmény egyéni futók, baráti és vállalati csapatok jelentkezését várja, jelentkezni a program internetes honlapján lehet.

Az Élménykülönítmény a Bátor Tábor Alapítvány jótékonysági futóközössége, súlyos beteg gyerekek megsegítésére jött létre. A csapat tagjai maratoni és félmaratoni versenyeken indulnak, teljesítményükkel a Bátor Tábor Alapítvány ügyére szeretnék felhívni a környezetükben élők figyelmét. Bár nem profi futók, és nem profi adománygyűjtők, a csapat mégis Magyarország legnagyobb jótékonysági futóközösségévé nőtte ki magát. Két év alatt 141-en teljesítettek futóversenyeket az Élménykülönítmény színeiben: 1625 barátjuk, ismerősük, munkatársuk fogadott örökbe egy-egy kilométert a futásukból, amivel több mint tizenkétmillió forintot gyűjtöttek össze a nemes célra.

A csapat meglehetősen sokszínű: a négygyermekes családanyától kezdve csellóművész, testnevelő tanár, a kutatóbiológus, a gimnazista és több multinacionális vállalat munkatársai is megtalálhatóak közöttük. Van köztük többszörös egyéni maratonista, de akad olyan futó is, aki tíz év után húzott újra tornacipőt – a Bátor Táborért és az ott táborozó beteg gyerekekért.

Bárki csatlakozhat hozzájuk akár egy hosszú távú egyéni futásra, akár egy-egy maratoni verseny váltó kategóriában való teljesítésével. Mindenkinek a csapatban a helye, aki új kihívásokat keres a futásban, aki még sosem kocogott többet két háztömb-körnél, mert hiányzott a motiváló erő, aki valami különlegessel szeretné emlékezetessé tenni a 40. születésnapját, és aki szívesen segítene súlyos beteg gyerekeknek, hogy visszanyerjék az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket.

Az alapítvány augusztus elejéig várja azok jelentkezését, akik szívesen teljesítenék jótékony céllal a világ egyik legszebb útvonalú futóversenyét, a Budapest Sportiroda által szervezett 27. Spar Budapest Maratont.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.