A fideszes polgármester miatt maradt el a bárándi bál?

Elmarad a ma esti civil bál Bárándon, mert a szervezőket nem engedték be a helyszínre. A rendezvényre 180 vendéget vártak, köztük 30 erdélyi polgármestert. A bál fővédnöke egy szocialista parlamenti képviselő. A helyi polgármester fideszes.

Péntek este tartották volna a III. Sárréti Civil Bált a Hajdú-Bihar megyei Bárándon, de a tervezett rendezvény helyszínén a szervezőket zárt ajtó fogadta. Az elmaradt bált szervező Összefogás a Sárréti Kistérségért Egyesület elnöke, Bangóné Borbély Ildikó azt állítja: a falu fideszes polgármestere, Kiss Sándor tiltotta meg a rendezvény megtartását. A helyi piaccsarnok nagytermében tervezett bálra száznyolcvan vendéget vártak, köztük harminc erdélyi polgármestert. A rendezvény fővédnöke Csontos János szocialista parlamenti képviselő volt.

Úgy fogalmazott: harminc erdélyi polgármester vett volna részt a III. Sárréti Civil Bálon Bárándon, ahol hatalmas kőtömb állít emléket Nagy-Magyarországnak a református templom előtt, s ahol úton-útfélen az erdélyi testvérekről beszélnek. Hozzátette: de úgy tűnik, hogy csak beszélnek róluk, mert látni nem szívesen látják őket.Bangóné Borbély Ildikó elnök az ügyről sajtótájékoztatót tartott, ahol azt mondta: a bárándi piaccsarnok nagytermét az épületet üzemeltető művelődési háztól elkérték, majd Kiss Sándor polgármesterrel is egyeztették a programot. Elmondása szerint péntek reggelig senki semmilyen kifogást nem emelt a rendezvény ellen, sőt úgy volt, hogy Kiss Sándor polgármester is részt vesz rajta, sőt még vendéget is hívott a bálra. Péntek délelőtt azonban hiába mentek megteríteni az asztalokat, csak a zárt ajtókat találták.

Hozzátette: a Magyar Kultúra Napja alkalmából szerettek volna kitüntetést adni a bihartordai könyvtárnak és a bárándi citerazenekarnak, s itt adták volna át a Civilbarát Önkormányzat és Vállalkozó Díj idei nyertesének díját, de a rendezvényt Kiss Sándor polgármester önkényes döntése miatt le kellett mondani.

Szerettük volna megszólaltatni Kiss Sándor polgármestert, de még nem sikerült elérnünk.

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.