Hidegen hagyta az ügyvédeket a belviszály

A Budapesti Ügyvédi Kamara elnökének és főtitkárának előzetes egymásnak feszülése péntekre forró hangulatú közgyűlést ígért, a közel 7000 tagból még 200-an sem mentek el a gyűlésre.

Papp Géza főtitkár végül is hiába hívta fel a tagság figyelmét egy minden érintettnek elküldött elektronikus levélben, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) pénteki ülésén, mert más fontos kérdések mellett több tízmilliós – szerinte vitatható, olykor felesleges, sőt kifejezetten aggályos – kifizetésekről kell állást foglalni. Csúcsidőben 200-an sem voltak jelen. A 7000 fős budapesti ügyvédséget a jelek szerint hidegen hagyták a köztestület vezetésében belviszályt okozó pénzügyi viták.

 A közgyűlés 60-70 százalékos többséggel elfogadta a BÜK költségvetési beszámolóját, az elnökség, az elnök és az ellenőrző bizottság jelentéseit.

– A hangulat nem volt főtitkárbarát – tájékoztatott a közgyűlés után Réti László, a BÜK elnöke. Szerinte azért nem, mert minden ellentétes állítás dacára a kamara gazdálkodása átlátható, minden elnöki és elnökségi döntést alapos előkészítés és közgyűlési határozat előzött meg.

A döntések előkészítésében, majd azok végrehajtásában részt vett a kamara gazdálkodását levelében élesen bíráló főtitkár is, és ezzel a tagság is tisztában volt, mutatott rá később Réti, aki nem tudja, miért vádaskodott a főtitkára a budapesti ügyvédeknek a közgyűlés előtt pár nappal szétküldött levelében.

Papp Géza kérdésünkre csak a szavazás végeredményét közölte. – A papírforma szerint alakult minden – mondta keserűen. – 79-en szavaztak az előterjesztések mellett (azaz mondták ki azt, hogy minden rendben van, és alaptalanok a főtitkár aggályai – a szerk.), 21-en ellene, tízen tartózkodtak.

A főtitkár csütörtökön munkatársunk kérdésére válaszolva még azt mondta, ha kell, az ügyészséghez fordul, vizsgálja ki a vádhatóság, hogy minden rendben van-e a kamara pénzügyeivel. A közgyűlés döntése után már csak annyit mondott: a hogyan továbbról később dönt, és ha döntött, elhatározását nyilvánosságra is hozza majd.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.