Elmaradhat a pedagógussztrájk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint tárgyalások során sikerült elérni: a PDSZ elnöke kezdeményezi a pedagógussztrájkra szóló felhívás visszavonását. A tárca szerint ezért nem veszélyeztetheti a korábban meghirdetett esetleges munkabeszüntetés az érettségi vizsgákat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában Gaskó Istvánnak, a Liga Szakszervezetek elnökének kezdeményezésére és részvételével megbeszélést folytatott ma Balog Zoltán miniszter, Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, valamint Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke - olvasható a tárca közleményben.

A minisztérium szerint a tanácskozás eredményeként a felek megállapodtak abban: ismét tárgyalóasztalhoz ülnek egy, a PDSZ által aggályosnak tartott kérdés, a pedagógusok új munkaidő-számításának ügyében. A megállapodás értelmében Mendrey László vállalta, hogy kezdeményezi a PDSZ pedagógussztrájkra szóló felhívásának visszavonását. Az érettségi vizsgákat ennek értelmében nem veszélyeztetheti a korábban meghirdetett esetleges munkabeszüntetés – olvasható a közleményben.

Az EMMI és a PDSZ egyaránt törekedni fog rá, hogy lehetőleg megegyezés szülessen közöttük. Az újranyitott tárgyalások kapcsolódnak a korábban megállapodást kötött öt pedagógus-szakszervezettel folytatott egyeztetésekhez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.