Jótékonysági lecke lett az Operabálból

Nem lesz idén Operabál, mivel a Magyar Állami Operaház Budapest vezetése lemondta a rendezvényt, és inkább a rászorulók megsegítését célzó jótékonysági gálahangversenyt szerveznek a bál tervezett időpontjára - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint Horváth Ádám, az operaház miniszteri biztosa és a dalszínház vezetése Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárral egyetértésben döntött úgy, hogy az idei Operabált lemondja.

"Amikor Magyarország a gazdasági válság és különböző természeti csapások kárát szenvedi, akkor elsősorban arra van szükség, hogy segítsünk. A kultúra, és ezen belül a Magyar Állami Operaház is vegye ki részét abból a munkából, amelyet a kormány, illetve az ország vezető intézményei és polgárai végeznek a rászorultak megsegítésében" - olvasható a Horváth Ádám miniszteri biztos által jegyzett közleményben.

A bál tervezett időpontjára, március 5-ére nagyszabású és reprezentatív jótékonysági gálahangversenyt rendeznek az operaházban, amelyre az Operabál közönsége mellett várják mindazokat, akik részt kívánnak venni egy nemes cél támogatásában.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.