Halálra gázolták a menekülő bliccelőt

A jegyellenőrök és közterület-felügyelők elől akart elmenekülni az a fiatal férfi, akit szerda reggel halálra gázolt egy furgon a budapesti Hungária körút és Thököly út kereszteződésében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ és Budapest Főváros Közterület-felügyelete.

A BKK szerint a buszon a fiatalember még együttműködő volt, azt állította, nincsenek nála iratok, így nem tudja személyazonosságát igazolni. Miután azonban a jegyellenőrök és közterület-felügyelők az utassal együtt leszálltak, az adatok felvétele helyett a fiatalember a megállóban lévő két busz közötti rést kihasználva el akart menekülni az intézkedés elől, és kiugrott az úttestre. Szerencsétlenségére egy arra haladó furgon elütötte. A fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy bár a helyszínen több orvos is küzdött az életért, nem tudták megmenteni őt.

A közterület-felügyelők és jegyellenőrök intézkedésének szakszerűségét vizsgálják, azonban az elsődleges jelentések alapján megállapították, hogy mindannyian a számukra meghatározott eljárási rend szerint végezték munkájukat. A közlemény szerint semmilyen jel nem utalt arra, hogy a fiatalember változtatna együttműködő magatartásán, így a másodpercek alatt lezajló eseménysor váratlanul érte a BKK jegyellenőreit és a BFKF közterület-felügyelőit is.

A közlemény emlékeztet: a közterület-felügyelők a jegyellenőri csoportok mellé beosztva teljesítenek szolgálatot, hatósági személyként segítik a BKK ellenőreit a személyi adatok felvételében vagy akár a jogosulatlanul utazók közösségi közlekedésből való kizárásában. Az intézkedésre is azért volt szükség, mert a személyazonosság igazolása híján a közterület-felügyelő jogosult eljárni a bliccelővel szemben. A BKK jegyellenőrei és a közterület-felügyelők a jövőben is az eddig meghatározott eljárási rend szerint végzik munkájukat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.