Elkészült Tarlós 'bűnlajstroma'

A főpolgármester „öt fő bűnének” bemutatásával kampányol az Együtt-PM. Falus Ferenc lült egy croissant-ra Bokros Lajossal, de visszalépésről nem beszélgettek

Tarlós István öt fő bűnét bemutató sorozatba kezd az Együtt-PM - közölte hétfőn Szigetvári Viktor, a szövetség társelnöke, aki a Fidesz-KDNP-s főpolgármesternek elsőként azt rótta fel, hogy támogatja Orbán Viktor „luxusberuházásait” a fővárosban.

Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Szigetvári a Főpolgármesteri Hivatal mellett tartott sajtótájékoztatón elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kormány az Európai Unió és a magyar költségvetés forrásaiból a következő években kizárólag a miniszterelnök által megálmodott luxusberuházásokra akar Budapesten pénzt költeni. Hozzátette, Tarlós bűne az, hogy semmit sem tesz azért, hogy a budapestiek érdekeit képviselje az ügyben. Felteszi a kezét, azt mondja, hogy neki ebben nincs jogköre - jellemezte az ellenzéki politikus Tarlós viselkedését. Úgy értékelte, hogy a főpolgármester olyan, mintha kizárólag Budapest tömegközlekedési és közszolgáltatási kormánybiztosa lenne.

Szigetvári példaként említette a Városligetbe tervezett, százmilliárdos nagyságrendű a beruházást jelentő múzeumi negyedet és a kormányzat budai Várba költözését. Mint mondta, nem vitatják, hogy a Vár turisztikai vonzerejét javítani kell, de azt elfogadhatatlannak tartják, hogy több mint 200 milliárd forintot ilyen célokra költsön el a kormány.

Falus Ferenc, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje azt a kérdést tette fel, hogy hova lett Tarlós István 2009-es programja. Akkor még egészen mást gondolt a múzeumi negyedről, a budai Vár átépítéséről - tette hozzá.

Egy főpolgármesternek felelősséget kell vállalnia mindazért, ami a város lakóinak az életét érinti függetlenül attól, hogy az intézmény a város tulajdonában van-e, ez igaz az egészségügyre, az oktatásra is - fejtette ki Falus.

Azt ígérte, hogy megválasztása esetén felgyorsítják az elavult és környezetszennyező buszok cseréjét, illetve a 3-as metró rekonstrukcióját, ahhoz új kocsikat vásárolnak. Fontosnak nevezte a 4-es metró meghosszabbítását a budaörsi virágpiacig, illetve annak megoldását, hogy a repülőtérről normális módon lehessen bejutni.

Falus szerint nem igazak azok a hírek, miszerint tárgyalások folynak arról, hogy Bokros Lajos, a Modern Magyarország Mozgalom főpolgármester-jelöltje visszalép az ő javára. Arra a felvetésre, hogy Kunhalmi Ágnes budapesti MSZP-elnök másként nyilatkozott, a főpolgármester-jelölt közölte, elképzelhető, hogy Kunhalmi Ágnes jobban informált, mint ő, aki nem tárgyalt senkivel a visszalépésről.

A jelölt igennel válaszolt arra a kérdésre, elvárná-e, hogy Bokros Lajos visszalépjen, egyúttal kijelentette, hogy ő biztosan nem lép vissza.

Arra a kérdésre, hogy miről esett szó a Bokros Lajossal való találkozóján, Falus azt mondta, nem volt szó a visszalépésről. „Nagyon finom volt a croissant, és a programról beszéltünk és semmi egyébről” – fogalmazott.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.