Elkerülnék a fizetést a fideszes polgármesterek is

Más, szerencsésebb települések példáján felbuzdulva Szombathely, Győr és Székesfehérvár fideszes polgármestere is felemeli szavát a városukat elkerülő utak ingyenessége érdekében.

Puskás Tivadar szombathelyi polgármester kérdésünkre elmondta: meglepte, hogy az M86-os út már elkészült, Szombathely és Szeleste közötti szakaszának használatáért 2015. január elsejétől útdíjat kell fizetni.

– A kialakult helyzet megoldása érdekében tárgyalásokat kezdeményeztünk – jelentette ki, majd így folytatta: „Szombathely politikusai teszik a dolgukat. Az ellenzék demonstrál, a város vezetése pedig azon dolgozik, hogy az M86-os már elkészült szakasza most ne legyen fizetős.”

Győrben elsősorban a ménfőcsanaki és a gyirmóti városrészen lakókat érinti hátrányosan az útdíj – mondta el érdeklődésünkre Borkai Zsolt, Győr polgármestere. Ezekből a hajdan még falvakként működő településekről viszonylag sokan járnak dolgozni az elkerülő szakaszon a Győri Ipari Parkba, s az Audihoz. Ők most már csak matricával tudnak közlekedni. „Az a cél” – fogalmazott Borkai Zsolt –, „hogy ne kelljen fizetniük a győrieknek az elkerülő út használatáért.”

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester érdeklődésünkre elismerte, hogy a városban nehézséget jelent az útdíjak bevezetése a közlekedők számára.

– Az M7-es autópálya város körüli szakasza vált fizetőssé, szerencsére ez nem vonatkozik az elkerülő útra, amely jelentős forgalmat bonyolít – mondta. Hozzátette: valóban felmerült, hogy január 31-ig, majd ez év végén is felülvizsgálják a most bevezetett úthasználati és útdíjrendszert a működési tapasztalatok alapján.

Cser-Palkovics András közölte, a város melletti sztrádaszakasz ügyében levélben fordul a szaktárcához.

– A Balaton felé irányuló jelentős átmenő forgalom, az elkerülő út befejező ütemének építési munkálatai, valamint az M7-es autópálya melletti ipari parkok működése miatt is fontos lenne az agárdi és a 63-as úti kijáratok között az ingyenes használat visszaállítása –hangsúlyozta a polgármester.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.