Elképesztő adósságot találtunk egy fideszes bevallásban

Több mint félmilliárd forint pénzintézettel szembeni tartozást tüntetett fel egy kormánypárti képviselő a vagyonnyilatkozatában. Ha nem gépelési hiba, Tapolczai Gergely ezt az adósságot egyetlen év alatt halmozta fel, ugyanis 2014-ben még csak 10 millióval tartozott. Cikkünk megjelenése után kiderült, a képviselő elírta, csak 5,7 millió tartozása van.
A fideszes politikus 2010 óta parlamenti képviselő, civilben jelnyelvoktató, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke. Tapolczai nem tartozik a vagyonos politikusok közé, mindössze egy kaposvári ház és egy balatonlellei üdülő tulajdonosa, megtakarításai a kétmilliót sem érik el, egy KIA autója és egy robogója van. Képviselői tiszteletdíján felül évente pár ezer forintnyi összeget kap oktatói tevékenysége után.

Ezek fényében meglepő, hogy a tartozások rovatban 570 000 000 forintot tüntetett fel. Még az 57 millió is nagy összeg lenne, ha figyelembe vesszük, hogy tavaly 10 milliós volt az adóssága.

Megkérdeztük e-mailben a politikust, hogy ez elírás-e vagy valóban ennyivel tartozik egy pénzintézetnek. Választ a cikk megjelenését követően, a Fidesz-frakció Sajtóosztályától kaptunk. Közleményükben azt írják: a képviselő - aki valójában 5,7 millió forinttal tartozik - "egy elírás miatt tévesen tüntette fel adósságának összegét a vagyonnyilatkozatában. A hibát rövid időn belül javítja."

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.