Elkaszálta a Magyar Nemzetet az NVB

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnap délutáni határozata szerint az mno.hu internetes újság szerkesztősége megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét azzal, hogy egy csütörtöki írásának azt a címet adta: "Elítélték Józsefváros Együtt-PM-es polgármesterjelöltjét".

A testület 7:5 arányú többséggel meghozott határozatában eltiltotta a szerkesztőséget a további jogsértéstől, és arra kötelezte az mno.hu-t, hogy a döntés rendelkező részét a jogerőre emelkedést követően három napon belül jelentesse meg oldalán.

Az mno.hu cikke szerint birtokháborítást követett el, ezért "jogerősen elítélte" a Fővárosi Törvényszék Erőss Gábort, az Együtt-PM VIII. kerületi polgármesterjelöltjét. A politikus a cikkel kapcsolatban úgy nyilatkozott, szerinte politikailag motivált akció történt, és nem ítélték el, mert nem büntetőügyről van szó, hanem egy polgári peres eljárásban nem neki adtak igazat.

A bíróság egy korábbi birtokháborítási ügyben hozott határozatában attól tiltotta el Erőss Gábort, hogy úgy használja parkolóként házának udvarát, hogy azzal egy másik lakó garázshasználatát akadályozza.

Az NVB vasárnap azért hozott elmarasztaló határozatot, mert az "elítélte" jogi kifejezést csak büntetőügyekben használják, polgári peres ügyekben nem, és ezzel megítélése szerint az mno.hu félrevezethette a cikket olvasó választópolgárokat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.