Bándy Kata gyilkosa beismerte tettét

A rendőrség elfogott és őrizetbe vett egy 26 éves magyar állampolgárságú férfit, aki alaposan gyanúsítható a 25 éves Bándy Kata meggyilkolásával - írta rövid közleményében a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi beismerő vallomást tett. A rendőrség nagy erőkkel folytatja a nyomozást - zárul a közlemény, amely arra enged következtetni, hogy az elfogott férfinek bűntársa vagy bűntársai lehettek.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően tart sajtótájékoztatót.

Rendőrök dolgoznak a pécsi Délibáb utcában, ahol megtalálták Bándy Kata holttestét
Pécs, 2012. július 11. Rendőrök dolgoznak a pécsi Délibáb utcában, ahol megtalálták az eltűntként keresett rendőrségi pszichológus, Bándy Kata holttestét. Az első adatok szerint a nőt megölték. A 25 éves nő július 8. hajnal óta nem adott életjelet magáról, holttestére délután bukkant rá egy férfi egy bokros területen. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

A Dunántúli Napló reggel azt írta: a Bándy Kata megölését beismerő férfi néhány hónapja érkezett Kiskunhalasról Pécsre. Munkanélküliként a Mohácsi út környékén csövezett barátnőjével együtt, aki a bama.hu információi szerint prostituált. P. Lászlót már szombat éjjel elfogták egy erdős, bokros területen, ahol azóta próbált meg elbújni, hogy megtudta: szorul körülötte a hurok.

P. László DNS-minta alapján bukott le a bama szerint: büntetett előéletű lévén a rendőrség így gyorsan azonosítani tudta. 

A PécsMa.hu információi szerint a férfi önkényes lakásfoglalóként élt; a lapnak nyilatkozó helyiek szerint az általa használt házban többen is meghúzták magukat, köztük gyerekek is.

A lapok információi szerint még egy embert keresnek, aki részt vehetett, bűnrészes lehetett a gyilkosság elkövetésében. Az MTI tudósítója az elfogás színhelyének közelében fekvő pécsi Magtár utcában a környéken élőktől úgy hallotta, szombaton éjjel tíz óra körül jelentek meg a rendőrök a helyszínen, s egy fénykép alapján keresték a később elfogott férfit.

Több hírportál is arról számolt be, hogy az esettel kapcsolatban egy gyanúsítottat az intenzív osztályon kezelnek. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője ez utóbbi információt cáfolta az MTI kérdésére. A többi, lapok által közölt információkkal kapcsolatban a nyomozás érdekeire való tekintettel nem kívánt nyilatkozni.

Több embert fogott el a rendőrség Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolásának ügyével kapcsolatban - tudta meg korábban az MTI magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásból hétfő kora hajnalban. Vasárnap éjfél után nem sokkal több hírportál is beszámolt arról, hogy a gyilkosság áldozata, Bándy Kata édesanyja közölte: "megvan a tettes". Bándy Edit a facebook-on mindössze ennyit információt adott közre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.