Eljárás indult a Családi Nevelésért Alapítvány ügyében

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága a hvg.hu jelzése alapján elindította a szükséges eljárást a Családi Nevelésért Alapítvány Családpedagógiai alapismeretek és módszertan nevű tanfolyama akkreditációjának ügyében - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.

A hvg.hu korábban arról írt: holokauszttagadást, kézrátétellel gyógyítást, ötezer éves szkíta-hun-magyar őstörténetet hirdető szervezetek is tarthatnak államilag akkreditált pedagógus-továbbképzést.

A portál példaként említette a Családi Nevelésért Alapítvány tanfolyamát, amelynek egyik bemutató anyagában többek között az olvasható: „Ellenünk hívták be a német-zsidó Habsburgokat (…) Kicsiben most is ők uralkodnak, hamis holocaustot ünnepelnek, amikor elvitték és 3 nap múlva visszahívták a szegény zsidókat", illetve: „a zsidók gazdagjai elvették, lerombolták a Divatcsarnokot, magyar ipart, nagy területeket, magyar kereskedelmet, sőt, ez se volt elég: behívták a multinacionális cégeket, tobzódnak, támogatnak minden ebből származó haszonban! (sic)"

Az Emmi közölte: a tárca és a kormány egésze elfogadhatatlannak tart minden antiszemita, holokauszttagadó megnyilvánulást, a leghatározottabban eljár azokkal szemben, akik ezt elkövetik. Ennek megfelelően elképzelhetetlen, hogy olyan személy, cég vagy alapítvány, amely bármilyen fórumon ilyen kijelentéseket tesz, részt vehessen a pedagógusok továbbképzésében - szögezték le.

A közlemény szerint a Családi Nevelésért Alapítvány engedélyezési dokumentumai semmilyen uszító jellegű megfogalmazást nem tartalmaztak.

Jelezték azt is, hogy folyamatban van a pedagógusok továbbképzésének felülvizsgálata, ennek során vizsgálják a képzések valódi tartalmát, és az elfogadhatatlan tartalmú tanfolyamok engedélyét visszavonják.

A tárca álláspontja szerint a képzéseknek elsősorban a pedagógusok munkáját kell segíteniük szaktárgyukhoz kötődő, valamint pedagógiai módszertani ismereteiket gyarapítva.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.