Elítélték az Új Magyar Gárda főkapitányát

Jogerősen 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte kedden a Kecskeméti Törvényszék az Új Magyar Gárda Mozgalom főkapitányát.
A baon.hu információi szerint M. István az utolsó szó jogán azt mondta: „Csapatukat mindig is a karitatív szeretet, segítőkészség jellemezte.”

Az előzmények 2009-re vezetnek vissza, mikor a Fővárosi Bíróság jogerősen feloszlatta a Magyar Gárdát. Nem sokkal később viszont megalakult az Új Magyar Gárda Mozgalom, amelyről a bíróság megállapította, hogy a feloszlott egyesület újjászerveződése.

Az elsőfokú tényállás szerint az Új Magyar Gárda 2013. március 2-án Solton M. Istvánt országos főkapitánnyá, a másodrendű vádlottat, F. Henriket pedig a helyettesévé választották. 2013. augusztus 19-én az akasztói stadionban formaruhát viselő újoncokat avattak, a mozgalom zászlaja, valamint a Szent Korona másolata előtt, a vádlottak részvétele mellett. A bíróság szerint a mozgalom hierarchikusan felépített, szervezett struktúrával rendelkezik.

A vádlottak az eljárás során tagadták a bűnösségüket és felmentésért fellebbeztek, míg az ügyész súlyosabb pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Időközben a másodrendű vádlott elhunyt, így esetében hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet.

A most eljáró bíró lényegében változatlanul hagyta az elsőfokú ítéletet. Úgy tudjuk, M. István jogorvoslati kérelemmel a Kúriához fordul.

Részletek a baon.hu-n >>>

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.