Elindult a kispesti Zászlóshajó

Tegnap a kicsinyek „élesben is beüzemelhették” a kispesti központi játszótér első ütemében felújított gyerek-kalandparkot és sportpályát. A modern játszótér kialakítására mintegy százmillió forintot költött az önkormányzat. Várhatóan nyár végéig elkészül a nagyok játszótere és a fitneszpark is.

A XIX. kerület központi játszóterének avatása jelképértékű alkalom, hiszen több program folytatásának is szól - fejtette ki Gajda Péter polgármester. Egyfelől a térfigyelőprogram keretében ide került Kispest 25. kamerája, másfelől itt adták át a kerület második műfüves focipályáját. 

A Nagysándor utca és a Petőfi utca közötti területen lévő park eddigi mintegy százmillió forintos rekonstrukciójával a kerületi játszótér-felújítási program is újabb állomásához érkezett. A második ütem nyár végére tervezett befejezésével a teljes terület megújul, ez is része a nagyobb kispesti közterek felújítását célzó úgynevezett Zászlóshajó projektnek.

A központi játszótér átépítése tavaly októberben kezdődött, és összesen mintegy 1200 négyzetméternyi területet érintett. A domb tövében 525 négyzetméteres műfüves focipálya épült, a pályát négy méter magas - a kapuknál kétméteres hálóval kiegészített - hangtompító kerítésrendszer veszi körül. Az önkormányzat tavaly indított programot műfüves focipályák építésére, az első az Eötvös iskolában épült, és továbbiak lesznek a Vass és a Bolyai iskolákban, valamint a Kós téren.

A 716 négyzetméteres kalandjátszótér egészen 12 éves korig nyújt kikapcsolódást: az ütéscsillapító burkolaton (melynek színei a játékokhoz igazodva stilizált kék tavat, barna szigetet és zöld szárazföldet mintáznak) 18 vandálbiztos játék várja a gyerekeket. A kicsik terén csúszda, bölcsőüléses lengőhinta, rugósjátékok, homokozó, mászóháló, a nagyok részén csúszdás-mászókás várfal, süllyedő hajó, rugós kalózhajó, kilátótorony, indián totemoszlop és sátor, vasútállomás, mozdony vagonnal, körforgó, rugósjátékok, famászóka van. Ezeken kívül padokat és hulladékgyűjtőket is kihelyeztek a bekerített játszótérre.

Az építkezés idén folytatódó második ütemében a 12 év felettiiek játszóterét építik fel, a felnőtteknek pedig torna- és fitneszpálya készül. A csak pihenni vágyóknak virágágyásokkal övezett sétányt alakítanak ki. A parkot övező sövénysoron kívül lehet majd kutyát sétáltatni. A szánkózódomb sportpálya felőli oldalán, a domb lejtőjének takarásában ingyenesen használható nyilvános mosdót is kialakítanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.