Elhunyt Toller László

Elhunyt Pécs volt polgármestere és szocialista országgyűlési képviselője - tudta meg baranyai tudósítónk.

Hétfő reggel elhunyt Toller László, Pécs volt országgyűlési képviselője és polgármestere. A halál hírét Rodek Gyulától, a szigetvári kórház intenzív osztályának vezetőjétől tudtuk meg. A csaknem négy éve kómában lévő, 60 esztendős Tollert hetek óta az intenzív osztályon ápolták, halála közvetlen okát a család kérésére a kórház nem osztja meg a nyilvánossággal.

Toller László 1994. és 2006. között - egyéni körzetében négyszer nyerve - Pécs parlamenti képviselője volt. A szocialista politikus 1998. és 2006. között városa polgármestere volt. Tollert 2006. június 19-én szolgálati autójával Budapestről Pécsre tartva - Tamási és Dombóvár között - baleset érte. A kocsit, amit a sofőr vezetett, egy szabálytalanul előző autó szorította le az útról. Az életveszélyes fejsérülést szenvedett politikust megműtötték, ám többé már nem tért magához. A gépkocsit vezető Szőke János a balesetet követően a kórházban belehalt sérüléseibe.

2008-ban a Tolna Megyei Bíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt egy év hat hónap felfüggesztett fogházra ítélte a balesetet okozó budapesti Góg Józsefet. Az 56 éves férfit a bíróság 280 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, továbbá három és fél évre eltiltotta a járművezetéstől.

Határozott, céljaiért fáradhatatlanul küzdő, lelkiismeretes ember, barát és munkatárs volt - írta Tollerről a halálhírre Lendvai Ildikó és Mesterházy Attila. Töretlen hite és tenniakarása példamutató volt mindannyiunk számára. Az MSZP egyik emblematikus alakjaként mély űrt hagy maga után, emlékét szívünkben őrizzük - áll az Országos Sajtószolgálaton keresztül kiadott MSZP-s közleményben.

A Magyar Szocialista Párt és a frakció Toller Lászlót a saját halottjának tekinti.

Dr. Toller László
Dr. Toller László
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.