Elhallgatott a Radiocafé

Az Antenna Hungária a felhalmozott tartozás miatt ma délután megszüntette a Radiocafé sugárzását.

Az Antenna Hungária kapcsolta ki a Radiocafé sugárzását. Az AH ugyan hivatalosan is megerősítette, hogy átmenetileg szüneteltetik az adást, de üzleti titokra hivatkozva a további kérdésekre már nem válaszoltak - írja a Comment:com blog. A Radiocafé egyébként nemcsak az AH-nak, hanem a munkatársainak is tartozott.

A Twitteren csak annyi olvasható: "a radiocafé 98.6 2011. május 17-én, 16h-kor elhallgatott. mindent köszönünk nektek."

A Radio cafét május 6-án vette meg a ZónaTaxit és a Citadellán működő szórakozóhelyet is üzemeltető Veres István üzleti partnereivel karöltve, de úgy látszik, hogy az új tulajdonos eddig nem rendezte az adósságokat. Veresék egyébként már márciusban hasonlóan jártak egy másik budapesti rádióval, Megvették a RiseFM-et is, de nem sokkal később az adó műsorszolgáltatási engedélyét visszavonták, mivel nem fizettél a sugárzási díjat az NMHH-nak.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Radiocafé tudja-e rendezni a tartozásait, és ha igen, mikor indul újból a sugárzás.

A kereskedelmi rádió hivatalos tájékoztatása szerint május 11-én a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) felmondta a radiocafé kft. 2000 óta hatályos műsorszolgáltatási szerződését.

A rádió az elmúlt 11 évben csaknem 250 millió forint műsorszolgáltatási díjat fizetett meg az NMHH-nak és jogelődjének, az ORTT-nek. A nehéz gazdasági helyzet, a rádiós hirdetési piac nagymértékű zsugorodása miatt a díjfizetésben héthavi hátralékuk keletkezett, amit a médiahatóság nem tolerált tovább, "annak ellenére sem, hogy más médiumokkal szemben időnként sokkal megengedőbb magatartást tanúsított" - olvasható a radiocafé közleményében.

Az econet.hu februárban jelentette be, hogy a tulajdonában lévő EST Media Group (EMG) 500 ezer forintért megvásárolta a radiocafé 100 százalékos tulajdonosát, a KV Barát Vagyonkezelő Kft.-t. Egy hete pedig azt közölte, hogy a reorganizációs lépések keretében értékesítette azt. Az értékesítés számviteli hatása mintegy 180 millió forintos veszteség, operatív szinten azonban jelentős és azonnali költségmegtakarítással jár - írta az econet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.