Elnök nélkül marad az ORTT

Polyák Gábor kinevezéséről mégsem szavaz ma a parlament; a javaslat napirendről való levételét a szocialista frakció kérte. Sólyom László sajnálja.

Az eredeti tervekkel ellentétben mégsem szavaz a Ház hétfőn az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökéről - tájékoztatta az MTI-t az Országgyűlés sajtófőnöke. Altorjai Anita elmondta: a személyi javaslat napirendről való levételét a szocialista frakció kérte a házbizottság hétfői rendkívüli ülésén arra hivatkozva, nem állt rendelkezésre elég idő arra, hogy megfontolt döntést lehessen hozni az államfő és a miniszterelnök közös jelöltjéről.

A sajtófőnök hozzátette: az MSZP javaslatával egyetértett a Fidesz-frakció is. Sólyom László és Bajnai Gordon múlt csütörtökön a 33 éves Polyák Gábort, a Pécsi Tudományegyetem Informatikai Kommunikációs és Jogi Tanszékének adjunktusát, Majtényi László előző ORTT-elnök volt tanácsadóját jelölte a médiahatóság élére.

A szocialisták akkor azt mondták, támogatják a jelöltet, a Fidesz és a KDNP azonban már akkor jelezte, hogy nemmel szavaz, mivel kevésnek tartja a rendelkezésre álló időt a felelős döntéshez.

Sólyom sajnálja

Az államfő sajnálja, hogy egy független és alkalmas jelöltet nem választott meg az Országgyűlés az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének - kommentálta a döntés elhalasaztását Wéber Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.