Elhagyott disznócsorda kóborol Sopronban

Igénytelen körülmények között tartottak kutyákat, kecskéket, sertéseket Sopron külterületén. Az ebek új gazdához kerülnek, a disznók azonban szabadon kószálnak, tudtuk meg a kisalfold.hu írásából.

Soproni állatbarátok hívták fel a kisalfold.hu figyelmét a város szélén, egy külterületi telken lévő karámra, ahol a gazda valószínűleg sorsukra hagyta állatait. Hat nagy testű kutya őrzi az elhanyagolt telket, de disznók, kecskék is éltek itt. A helyszínen valóban lehangoló a látvány: már a telek megközelítésekor kutya- és sertéscsontokkal találkozunk a fűben. Villanypásztor védi a területet, de áram már nincs a zsinórban. A hat kutya, amiből kettő láncra kötve várja jobb sorsát, talán csak azért van még itt – és azért van életben –, mert az állatbarátok ellátják őket.

A kerítésen belül műanyag palackok, vödrök, törmelék, összetört kutyaházak, magasra nőtt gaz. Kicsit beljebb egy kidobott hűtő, amelyből barnás lé folyik. Több kutya foga hiányzik, genny folyik a szájukból. A megpróbáltatások ellenére a négylábúak barátságosak, hagyják magukat megsimogatni. Az önkéntesektől a lap megtudta, hogy eredetileg közel negyven kutya volt a telken. Az elmúlt napokban harmincnak már új gazdát találtak. A tenyésztőt is keresték, de őt nem érték el. Állítólag külföldre távozott. Az állatvédők közbelépéséig egyik rokona itatta, etette az állatokat.

A telken kecskéket is tartottak, nekik sikerült új gazdát találni. Nem voltak ennyire szerencsések azok a sertések, amelyek a hiányos kerítést kihasználva megszöktek. A csordában kóborló disznókat látták már a Győri útnál is. Csütörtökön a kiskertek között találkoztunk egy fiatalemberrel, aki bottal eredt a borsóját megdézsmáló és a zöld növényeket kitúró állatok nyomába...

Az állatbarátok az esetről a rendőrséget is értesítették. A megyei kapitányság sajtóügyeletén azt a tájékoztatást kaptuk, hogy sem bűncselekmény, sem szabálysértés miatt nem járnak el. Várhatóan a hatósági állatorvos jelezni fogja a nem megfelelő tartási körülményeket a város jegyzőjének, s akkor majd megindítják a vizsgálatot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.