Elfogytak a tanárok, kiürült az iskola

Szinte tanévkezdésig biztosnak tűnt, hogy ugyanolyan keretek között folyik tovább az oktatás Kuncsorbán, mint eddig. Ám előbb a gyerekek fogytak el, aztán a tanárok.

Az utolsó pillanatban kiderült, hogy az alós tagozatos tanítónő máshol pályázott meg és nyert el egy állást, s vitte magával saját gyermekét is. Az igazgatónő pedig összehívott egy gyors szülői értekezletet, ahol arra kérte a szülőket, hogy gondolják meg, ilyen körülmények között nem lenne-e biztosabb, ha az anyaintézménybe, a hat killométerre lévő Örményesre, vagy más településre íratnák át a gyermekeiket - írta a szoljon.hu.

Évek óta az óvoda épületében működött az alsó tagozatos kisdiákok tanterme, a maroknyi tanuló alig néhány padban is kényelmesen elfért. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei faluban lenne elég gyerek, de a legtöbb alsóst a környező települések iskoláiba, Örményesre, Törökszentmiklósra íratták be a szülők, s az utóbbi években különösen kedveltté vált a kétpói intézmény, amelyet a református egyház tart fenn – mondta Rédai János polgármester.

Mivel a demográfiai folyamatok azt mutatják, hogy a következő években szükség lehet Kuncsorbán az iskolára és valóban megfelelő körülményeket tudnak itt biztosítani a gyermekek számára, a tankerület hosszú időn keresztül támogatta, hogy valamilyen formában maradjon meg az intézmény. Így most sem szüntették meg teljesen, csupán szüneteltetik működését, s talán jövő ősztől újraindulhat a tanítás.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.