Fővárosi Közgyűlés: elfogadták a metrófelújítási szerződést

Megszavazta a 3-as metróvonal felújításáról szóló projekt - a BKV Zrt. és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közötti - támogatási szerződésének megkötését a Fővárosi Közgyűlés. A 139,5 milliárd forintos projekt szerződését 28 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett fogadta el a közgyűlés. Mint arról a főpolgármester már korábban nyilatkozott: a munkálatok az év végén, november-december tájékán kezdődhetnek el.

Gy. Németh Erzsébet, Demokratikus Koalíció (DK) budapesti képviselője a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését megelőző sajtótájékoztatóján kifejtette: továbbra is csak az új buszok vásárlását tartják elfogadhatónak a 3-as metró pótlására.

Elmondta még, hogy a DK módosító javaslatban kezdeményezi: a tavalyi 260 millió forintról az idén ne csökkenjen 60 millió forintra a Budapesti Fesztiválzenekar támogatása.

Kiemelte továbbá, a Római-partra tervezett gátnak a legkisebb környezeti kárt kell okoznia, ezért elfogadhatatlan a teljes ártéri erdő kivágása. Ha ez a megoldás valósul meg, az nem a Római-part megvédése, hanem az ott "félillegálisan épült" lakóparkok és szállodák védelme - fogalmazott.

Gy. Németh Erzsébet kérdésre válaszolva elmondta, korábban nem volt tudomása az Alstom-ügyről, amelyet szerinte a kormányoldal most azért "vett fel", hogy elterelje a figyelmet a jegybank alapítványainak költekezéséről.  "Állok minden egyes vizsgálat elé" - jelentette ki, majd hozzátette, "éppen ilyen szigort" vár el a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) kapcsolatos botrányban is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.