Életmentő rendőrök - defibrillátorral

Öt új életmentő táskát és defibrillátort adományoz a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak a Magyar Vöröskereszt.

A HELP program keretében öt új életmentő táskát és defibrillátort adományoznak a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, az újraélesztés eszközeit a járőrautókba szerelik be. A készülékeket pénteken ünnepélyes keretek közt adja át Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke Tóth Tamás dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitánynak.

A hirtelen szívhalál elleni küzdelem Magyarországon 2009 júniusában indult útjára, privát kezdeményezésre. A HELP program – a BRFK, az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt együttműködésének köszönhetően – most jelentős állomásához érkezett. A négy szervezet közös célkitűzése, hogy minél több rendőr részesüljön magas szintű újraélesztési képzésben, a járőrautók többségébe pedig kerüljön defibrillátorral ellátott életmentő táska.

Magyarországon becslések szerint évente 25 ezer ember veszti életét hirtelen keringésleállás következtében. Többségük életét gyors beavatkozással – megfelelő életmentő eszköz és tudás birtokában – meg lehetne menteni.

A pénteki átadáson az említettek mellett részt vesz Göndöcs Zsigmond, az OMSZ műveleti és szervezési igazgatója, a Magyar Vöröskereszt alelnöke és Borsos Bálint, HELP program képviselője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.