Életmentő készülék a WestEnd-nél

Közterületen avattak életmentő készüléket; az újabb HELP Pontot Budapesten, a WestEnd bevásárlóközpont Ferdinánd téri bejáratánál helyezték üzembe szerdán.

Ez a kilencedik készülék a fővárosban, viszont az első, amelyet az utcán helyeztek el. A bevásárlóközponthoz tartozó utcarészen felállított terminál része egy életmentő újraélesztési táska, amelyet félautomata defibrillátorral szereltek fel kifejezetten laikusok számára, valamint egy információs felületként működő LCD-monitor, és egy riasztási rendszer. Az újraélesztő készülék kezelését könnyű elsajátítani, a gép hanggal irányítja a kezelőt, de észleli azt is, ha a rosszullét oka nem szívprobléma.

Az életmentő készülék ugyan közterületen van, de a WestEndben dolgozó biztonsági őrök közül ötvenen részt vettek egy életmentést elsajátító tanfolyamon, így vészhelyzet esetén ők is riaszthatók a készülékhez. Az épületen belül is van életmentő pont, de azt csak az arra kiképzett egészségügyi személyzet használhatja

Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje a rendezvényen elmondta, támogatja a hasonló készülékek elhelyezését a fővárosban, és hozzátette, a sportpályák mellett is rendszeresíteni kellene ilyen újraélesztő berendezéseket, és fontosnak tartotta az egészségnevelést is.

A készülék időjárás- és rongálásálló, a terminál képernyőjén folyamatosan váltakoznak a közérdekű információk és a reklámok.
HELP életmentő rendszer megtalálható többi között az ÁNTSZ Gyáli úti központjában, a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, az Egészségügyi Minisztériumban, az MLSZ telki edzőközpontjában, vagy a Magyar Televízió épületében.

Minden egyes HELP Pont az Országos Mentőállomásnál hivatalosan regisztrált életmentő állomás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.