Éles gránátot dobtak az MSZP-irodára

Éles gránátot dobtak be az MSZP újpesti irodájának udvarába feltehetőleg még vasárnap este - közölte a helyi pártelnök. A IV. kerületi Nádor utcai iroda környékét kiürítették - mondta el Trippon Norbert. A hétfő reggel megtalált szerkezetet a tűzszerészek helyben hatástalanították.

"Meg fogtok dögleni, mindenkit fel kellene robbantani, büdös kommunisták - nagyjából ez volt a tartalma annak a levélnek, amelyet az újspesti MSZP székházának udvarára bedobott kézigránáthoz mellékeltek.

Még vasárnap este érkezett lakossági bejelentés a helyi rendőrkapitányságra arról, hogy "valami gyanúsat" észleltek az irodánál, ám a rendőrök akkor nem találtak semmit. Hétfő regel az érkező gondnok fedezte fel a robbanószerkezetet a fűben. Azonnal értesítette a rendőrséget, akik hamarosan, a tűzszerészekkel szinte együtt érkeztek a helyszínre.

A tűzszerészek megállapították, hogy éles gránátról van szó, ezért azonnal kiürítették a környéket, majd a helyszínen hatástalanították - mondta el a NOL tudósítója.

Egy tűzszerész tudósítónknak elmondta: ez egy támadó gránát volt, közismert nevén kukoricagránát, amelynek nagy a repeszhatása. Az utca felé nyitott udvarba bedobott éles gránát komoly veszélyt jelentett az arra közlekedő BKV-járat utasaira is.

A hatástalanítás idejére a környéken megtiltották a közlekedést, így ott a BKV-autóbuszok sem járhatnak.
A forgalom elől az újpesti Nádor utcának a Csokonai és Deák Ferenc utca közé eső szakaszát zárták el.

Trippon Norbert alpolgármester, a helyi MSZP szervezet elnöke lapunknak elmondta: nem ez volt az első támadás. 2006 októberében Molotov-koktélt dobtak be. Akkor az ablakokra védőfóliákkat tettek fel. Az MTI-vel azt is közölte, hogy legutóbb macskaköveket is dobtak az épületbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.