Elektronikus Parkolási Díjtérkép Budapesten

A Magyar Parkolási Szövetség két tagszervezetének közreműködésével új Elektronikus Parkolási Díjtérkép készült, ami megkönnyíti az információszerzést a fővárosi parkolási zónákról és az éppen aktuális közterületi parkolási díjakról.

A fejlesztők elmondása szerint az ötlet a főváros egyre nagyobb autós tábora miatt több mint egy évtizede bevezettet parkolási rendszer átláthatóságának javítása, valamint a budapestiek jobb tájékoztatása érdekében fogant – tudatta lapunkkal Kocsis Ferenc, a Magyar Parkolási Szövetség titkára közleményében. Az ötletet az az igény adta, hogy legyen egy olyan praktikus internetes megoldás, melynek segítségével már az utazás megkezdése előtt tájékozódni lehet a parkolási díjakról. Az autósok így megfontolhatják, hogy ha kicsit arrébb állnak meg, olcsóbban is parkolhatnak.

A non-profit fejlesztés keretében megvalósult Elektronikus Parkolási Díjtérképet (EPD) a picipenz.com csapata fejlesztette az Év Honlapja 2010 díjjal jutalmazott parkolási információs szakportál, a parkonet.com részére. A kezdeményezés nem új keletű: eddig is létezett már ilyen térkép az FKPT gondozásában; az új Elektronikus Parkolási Díjtérkép ennek interaktív változata. A fejlesztők remélik, hogy a díjtérkép segít eligazodni a parkolási zónák és tarifák dzsungelében; a budapesti térképet hamarosan követik azoké a vidéki városoké is, ahol közterületi fizető parkolási rendszer üzemel.

Aprócska lépés ez a környezettudatos parkolás irányába, hiszen aki a kevésbé drága parkolási zónákat választja, az a belterületek forgalmát is csökkenti, és így hozzájárul az ott lakó emberek életminőségének javításához, a parkolás tudatosság fejlődéséhez. – mutat rá Kocsis Ferenc.

A budapesti Elektronikus Parkolási Díjtérkép a www.parkonet.com/dijterkep oldalon érető el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.