Elege lett a magyar egészségügyből, egyedül tüntet a mozgássérült férfi

Borsos Lászlónál betelt a pohár, amikor a felesége nyolc hónapra kapott előjegyzést egy kontrollvizsgálatra. A férfi a miskolci kórház előtt tüntet két és fél héten át.

 

Feltűnő transzparensekkel jelent meg hétfőn egy férfi a Miskolci Semmelweis Kórház bejáratánál – írja a boon.hu. – A nemzeti ünnepet kivéve március 7-től 25-ig kaptam engedélyt a rendőrségtől az egyszemélyes demonstrációra – mutatja a papírját Borsos László.

Tiltakozása okáról Borsos elmesélte, hogy 2011-ben, egy héttel a 25. születésnapja előtt kerékpáros balesetben meghalt a fia, egyetlen gyermekük. Úgy véli, e tragédiának köze van ahhoz, hogy rövid időn belül hárman is stroke-ot kaptak a családban, a felesége, a sógora és az anyósa.

– Az anyósom fél oldalára béna maradt – folytatta a lap kérdéseire válaszoló férfi –, súlyosan demens, minthogy én is mozgáskorlátozott vagyok, el kellett helyeznünk egy otthonban. Nemrég értesítettek, hogy kórházba szállította a mentő. Hat órámba telt, mire sikerült kiderítenem, hogy hol van. A sürgősségire vitték, onnan a MISEK belgyógyászatára. A nővér azt állította, nincs ott, és nem is volt. A főorvos utánanézett: járt ott, csak épp továbbküldték a sebészetre… Az újabb sokk akkor ért, amikor a feleségem, aki 36 évet húzott le egészségügyi dolgozóként Miskolcon, ám időközben 79 százalékos munkaképesség-csökkenést állapítottak meg nála, időpontot kért a kardiológiai vizsgálatra. Az évenkénti szakorvosi vélemény nélkül – a legutóbbi májusban veszíti érvényét – ugyanis nem írhatja fel a háziorvosa a gyógyszerét. Régebben pár héttel előbb elég volt időpontot kérni, de gondoltuk, romlott a helyzet, nem árt az óvatosság. Ám egy héttel ezelőtt csak novemberre akarták előjegyezni. Kifakadásomra, mint volt egészségügyi dolgozónak adtak végül egy április végi időpontot… Mi lesz itt, ha így megy tovább?! Meg kell fizetni az orvosokat, hogy ne menjenek el. Én a családomért harcolok! – tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.