Elbúcsúzott az origósoktól a Telekom-vezér

„Sok sikert kívánunk az Origo munkatársainak a jövőben is, és kívánjuk, hogy az új tulajdonos segítségével is folytathassák a már eddig megszokott, magas színvonalú szakmai munkát!" - írta levelében Christopher Mattheisen Telekom-vezér.

Levélben kívánt sok sikert és köszönte meg a dolgozók munkáját a frissen eladott Origónál a Magyar Telekom vezérigazgatója, Christopher Mattheisen, akit csütörtökön személyesen is az Origo székhelyére vártak - írja a hvg.hu.

A magyar és angol nyelvű üzenetet, amelyet csak Chrisként írt alá a vezérigazgató, egyelőre csak az Origo Zrt. vezetői kapták meg.

Mattheisen a nem sokkal korábban bejelentett eladásról felidézte, hogy a Magyar Telekom a New Wave Media Kft.-nek, a vs.hu kiadójának adja el az Origo Zrt.-t hozzávetőleg 4,2 milliárd forintért. A Magyar Telekom júniusban kezdeményezte az Origo eladásának indítását, és a tender végén a legjobb és egyben a legmagasabb vételárat is ajánló pályázó lett a nyertes - tette hozzá.

„Az Origo értékesítésére azért kerül sor, mert a Magyar Telekom csoport kiemelt céljának tekinti, hogy a korábbiaknál is nagyobb fókuszt helyezzen a távközlés és infokommunikáció körébe tartozó feladataira" - közölte Mattheisen.

„Az Origo médiapiaci jelentősége ellenére sem kapcsolódik szervesen a Magyar Telekom csoport távlati elképzeléseihez, hosszú távú stratégiájához. Ezért úgy látjuk, hogy az a legjobb, ha mind az Origo, mind a Telekom a saját területén halad tovább és ér el további sikereket abban, amiben bizonyítottan a legjobb. Ez áll az értékesítési döntés hátterében" - tette hozzá.

Mattheisen szerint az eladással a Magyar Telekom életében is lezárul egy fejezet, ami 1998-ban kezdődött az Origo hírportál alapításával és 17 éven át tartott.

Azt írta, ebben az időszakban az Origo nemcsak mint hírportál, hanem mint sokszínű médiavállalkozás is hírnevet szerzett magának és a Telekom csoportnak. „Olyan szolgáltatásokra gondolok itt, mint a freemail, vagy a két saját csatornánk, az Ozone illetve a Life Network vagy akár a TVGO. Ezt az értékteremtő munkát szeretném megköszönni az Origo munkatársainak!" - tette hozzá.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.