Elbocsátások az RTL Klubnál is

Az összes az IKO Produkció által gyártott műsort leveszi képernyőjéről az RTL Klub. Megszűnik a Reflektor, a 8.08 Minden reggel és az Ízes élet is. Somogyi Zoltánt, Teszári Nórát és Adát is elbocsátották.

Három év után megválik Pintér Adrienntől, vagyis Adától az RTL Klub, januártól pedig az összes az IKO Produkció által gyártott műsort is leveszik a képernyőről - írja a Blikk.

Már tavasszal, az egykori vezérigazgató, Dirk Gerkens menesztésénél sejteni lehetett, hogy az egyébként a Rákosi Tamás tulajdonában lévő IKO nem gyárt már sokáig műsorokat az RTL Klubnak. Néhány általuk készített műsort már lehet is látni a TV2-n - jegyzi meg a lap, amely úgy tudja, Pintér Adriennen, vagyis Adán kívül Somogyi Zoltántól, Teszári Nórától és több tucat háttérmunkástól megválik az RTL Klub.

Az RTL Klub cikkünk megjelenése után nyilatkozatot juttatott el lapunkhoz, amely szerint a kereskedelmi televízió nem bocsát el műsorvezetőket, alkalmazottakat, hanem megszűnnek egyes külsős cégek által beszállított műsorok.

A közlemény szerint "az RTL Magyarország egy közel 400 főt foglalkoztató médiavállalat, mely számos műsorgyártóval és beszállítóval dolgozik együtt. Az elmúlt 18 évben számos esetben előfordult, hogy nem csak új műsorokat indítottunk, hanem adott esetben egyes műsorokat levettük a képernyőről és új formátumokat hoztunk be helyettük. Jelen esetben is erről van szó, a főműsoridőn kívül jelentkező műsoraink egy részét megújítjuk vagy újat indítunk helyettük. A hír így annyiban igaz, hogy a Minden reggel, Ízes Élet és a Reflektor című műsorok jövőre már nem lesznek az RTL Klub képernyőjén, mivel a határozott idejű szerződésük lejárt, de lesz helyettük más, hazai gyártású program. A felsorolt műsorokban szereplő képernyősök egyébként a beszállító cégekkel állnak szerződésben, így ők sem lesznek képernyőn. Viszont számos új műsorral készülünk jövőre is, hogy kikkel és milyen módon tervezzük még a jövőt, arról a megszokott módon tájékoztatni fogjuk a nézőinket " - áll a közleményben.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.