Gyalog vágtak neki a "szabad földnek"

Hajnali fél háromkor megérkezett Hegyeshalomba a migránsok első csoportja. Osztrák fiatalok lelkendezve üdvözölték őket. A migránsok ellenőrzés nélkül léphettek be az országba. Este Lázár János jelentette be, hogy főleg közlekedésbiztonsági okokból elviszik a migránsokat Hegyeshalomig.

A zsámbéki felhajtónál ázó, didergő embereket győzték meg először, hogy szálljanak buszra. A járművet a máltaiak telepakolták itallal és élelmiszerrel. A határon magyar önkéntesek takarókkal várták a migránsokat.

A mosonmagyaróvári  Héderi Dóra és esztergomi barátnője, Emődi Kitty gyerekholmikat hozott és erre a napra külön Facebook-oldalt szerveztek, így pontosan tudtak egymásról.

Azzal a 16 éves fiúval, Zaínával  is tartják a kapcsolatot, aki egy kamion alvázára kapaszkodva akart svédországi rokonaihoz jutni, de lezuhant, s hajszálon múlt az élete. A győri kórházban mentették meg, jelenleg Svédországban ápolják.

A buszból kiszálló szírek üdvrivalgással fogadták a "szabad földet", s rövid idő után gyalog neki is vágtak Bécsnek.

A következő zsámbéki buszra várni kellett, mert négy hangadó le akarta szállítani honfitársait. Nem hitték el, hogy nem táborba hurcolják őket. Kisebb dulakodás is kialakult, de aztán elindult a busz.

Közben a Keleti pályaudvaron is megteltek a járatok, s az elcsiggázott emberek azonnal elaludtak az üléseken.

Hegyeshalomban öleléssel búcsúztak a magyaroktól, s azt mondták: az emberek kedvesek voltak hozzájuk, de a politika gyalázatos.

Az osztrák diplomácia egyébként csak szombaton délelőtt kilenc órára ígérte Orbán Viktornak, hogy egyezetnek a kialakult helyzetről.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.