Együtt PM: Bajnai minden jövedelme után Magyarországon adózik

Bajnai Gordon anyagi biztonságát nem a politikai befolyás segítségével lenyúlt közpénzek, hanem az üzleti életben elért eredményei alapozták meg - írta az Együtt-PM szövetség az MTI-nek küldött közleményében, hangsúlyozva, hogy a volt kormányfő teljes egészében Magyarországon adózik jövedelmei után.

A Heti Válasz csütörtökön egyebek mellett arról írt, hogy Bajnai Gordon szüleivel közös befektetési cége Ausztriában adózik. Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője ezt sajtótájékoztatóján úgy kommentálta, hogy a volt kormányfő ismét lebukott, miután kiderült, neki és családjának komoly üzleti érdekeltségei vannak külföldön. Az Együtt-PM szövetség vezetője egész üzleti pályafutását offshore cégek, adóparadicsomok veszik körül - tette hozzá.

Bajnai Gordon és az Együtt 2014 kampányzárója a Millenárison
Bajnai Gordon és az Együtt 2014 kampányzárója a Millenárison. 2013.06.15. Fotó: Móricz Simon

A választási szövetség reagálásában arról írt, "óriási különbség az Orbán-Simicska-rezsim politikusainak többségéhez, illetve a mögöttük álló oligarchákhoz képest", hogy Bajnai Gordon anyagi biztonságát nem a politikai befolyás segítségével lenyúlt közpénzek alapozták meg, hanem az üzleti életben elért, nemzetközi szinten is elismert eredményei. Ez "olyan tény, amely Bajnai Gordont hitelessé és alkalmassá teszi arra, hogy a korszakváltás programját képviselje" - olvasható a közleményben.

Bajnai Gordonnak egyetlen, a szüleivel közös ausztriai vállalkozásban van kisebbségi tulajdonrésze. A cégnek azonban nem aktív tagja, a döntéshozatalban nem vesz részt, onnan pénzt semmilyen jogcímen nem vett és nem vesz ki, így adófizetési kötelessége sem keletkezhetett Ausztriában. Jövedelmei után teljes egészében Magyarországon adózik, még a külföldi tanácsadói tevékenysége után is - közölte az Együtt-PM.

Megjegyezték, hogy a Bajnai család egyetlen tagjának sincs és nem is volt a magyar állammal üzleti kapcsolata, "nincsenek az államtól elnyert szőlőik, sem állami megrendelésektől nyereséges kavicsbányáik".

Szerintük a Heti Válasz cikke "és az arra hivatkozva meginduló fideszes sajtókampány csak arra jó, hogy Orbán Viktor kihívójának - a politikai vetélkedésben részt nem vevő - családtagjait zaklassa, a kormányváltást akaró polgárok között pedig zavart és félelmet keltsen".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.