Együtt 2014: Orbán számoljon el az E.ON-üzlettel!

Az Együtt 2014 arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy számoljon el "az E.ON-biznisszel", hozza nyilvánosságra a cég magyarországi földgázipari érdekeltségének megvásárlásáról szóló szándéknyilatkozatot, a szerződést és az értékbecsléseket.

A választói mozgalom közleményében azt írta: a kormányfő reggeli rádióinterjújában nem cáfolta azt a félelmet, hogy a kormány súlyos ráfizetéssel vásárolta vissza a német energiaipari vállalat magyarországi gázüzletágát.

"Orbán Viktor úgy használja a nemzeti érdeket, mint valami sötétítő függönyt. Ha gyanús dolgot követ el, mindig összehúzza maga előtt, mindig a nemzeti érdekre hivatkozik" - olvasható a közleményben, amely szerint most legalább százmilliárd forinttal többet fizet az ország a gázüzletágért, mint amennyit az ér.

Az Együtt 2014 szerint Orbán Viktornak "kutya kötelessége" volna megmondani, miért kell Magyarországnak ennyit veszítenie egy üzleten.

A miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: jóval a kormány által meghatározott maximális vételár alatt vásárolta meg Magyarország az E.ON Csoport magyarországi földgázipari érdekeltségeit.

Arra a felvetésre, hogy lapok 800 millió euró körüli vételárról cikkeztek, Orbán Viktor azt válaszolta: "nem irreális, amit ön mond".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.